Voorheen Oranje Hotel Meijel
Beleef de smaak en sfeer van de Peel

Van stoffen kleedjes op tafel naar een eigentijds Grand Café


Het is alweer vijfentwintig jaar geleden dat Piet de Bruin, Leon de Bruin en Wim Trines het Oranje Hotel overnamen van Wilhelmien Janssen-Jaspers. Op 1 juni wordt dit jubileum groots gevierd. Vier jaar geleden heeft het horecapand in Meijel een grote metamorfose ondergaan en is de naam veranderd naar Grand Café Goejje. We blikken met Piet, Leon en Wim terug op de afgelopen jaren.

Oranje Hotel

Hoe het begon
Op 1 juni 1999 werd het Oranje Hotel overgenomen door het drietal. In de jaren ervoor werkte Piet al als ober voor Wilhelmien. Op een feestje vertelde ze dat ze wilde stoppen. ”Ik zei dat ik er dan ook mee kapte,” vertelt hij. Al snel kreeg hij de vraag van zoon Leon of het Oranje Hotel runnen niet iets voor hen was. Hij nam het idee op in zijn gedachten en ging ermee naar zijn vrouw Mien. ”Het thuisfront moest erachter staan, en dat deed mijn vrouw Mien ook. Op voorwaarde dat ze niet achter de bar hoefde te werken,” vertelt Piet. Al snel werd het duidelijk, Piet, zoon Leon en schoonzoon Wim gingen de uitdaging aan.

Toen ze begonnen was het pand nog niet voorzien van een brand- of inbraakalarm. De verwarming draaide nog op een oude olieketel. Het een en ander moest door de jaren heen gemoderniseerd worden. Ook voor Leon is er door de jaren heen veel veranderd. Voorheen was hij eigenlijk altijd aanwezig. Hij werkte er en woonde er zelfs. ”Een bijna 24-uursbedrijf,” lacht hij. Om drie uur ging weleens het laatste personeel naar huis en een half uur later stond ik op om het ontbijt te verzorgen.

Groot geworden door gewoon te blijven

”We zijn groot geworden door eenvoudig te blijven,” leggen Leon en Wim uit. ”Bij ons kan men naast heerlijke eigentijdse gerechten ook terecht voor een hamburger of schnitzel. Gewoon, maar wel kwalitatief goed.” Door de tijd heen heeft men het Oranje Hotel echt weten te vinden voor een heerlijk diner. Mede door de snuisterijenavonden, die altijd volgeboekt zijn. ”Hier konden we aan ons publiek laten zien wat de keuken kon met kleine gerechten. Vooral de jongeren zijn toen ook aangehaakt.”

Het Oranje Hotel van toen

Vijfentwintig jaar geleden was het Oranje Hotel dé feestbestemming van de regio. Wekelijks werden er destijds twee à drie bruiloften gehouden. Na enkele jaren gingen landelijk de feestpartijen achteruit en was er ruimte voor iets nieuws. In 2004 werd daarom de catering in het leven geroepen. Dat was ook de periode dat Leon in Friesland Gea leerde kennen. Inmiddels is ook zij een bekend gezicht in Meijel. Ook Marianne, de vrouw van Wim, is nu werkzaam in het horecapand. Piet is inmiddels alweer dertien jaar met pensioen, maar toch blijft hij betrokken. Hij zorgt er met name voor dat het terras er pico bello uitziet.

Grand Café Goejje

De jaren vliegen voorbij en tijden veranderen. De feesten en partijen verminderden en men geniet tegenwoordig meer van gezellige etentjes. Er moest dus een nieuw plan op touw worden gezet om eigentijds te blijven. Het Oranje Hotel kreeg een enorme metamorfose; de naam werd veranderd naar Grand Café Goejje, het restaurant werd uitgebreid en de gehele onderverdieping werd getransformeerd naar een moderne eigentijdse stijl waar gasten zich nu echt thuis voelen. ”Volgens de planning zou de verbouwing in fases georganiseerd worden, maar door corona moesten we de deuren sluiten,” vertelt Leon. De gehele verbouwing kon dus in één keer uitgevoerd worden. Aan de achterzijde ligt nu een mooie gezellige feestzaal die multifunctioneel inzetbaar is en waarin veel feestjes worden gehouden, in het Grand Café is een tapwand gerealiseerd waar men dankbaar gebruik van maakt én het terras is eens zo groot geworden. ‘‘Zelfs bij 30 graden kunnen onze gasten hier heerlijk genieten,” legt Wim uit. Hedendaags bestaat het team van Goejje uit ruim 40 betrokken collega’s waarvan 7 personeelsleden zorgen voor de heerlijke gerechten uit de keuken.

Jubileum

Op 1 juni viert het team haar 25-jarig jubileum. Iedereen is van harte welkom om dit samen te vieren. Een van de hoogtepunten van deze dag zal verzorgd worden door zanger Patrick Hendrikx, bekend van zijn opmerkelijke deelnames aan verschillende televisieprogramma’s, waaronder ‘Oud & Nieuw’ van Gerard Joling en ‘1000 Sterren Stralen’ met Frans Bauer. Daarnaast zal DJ John Wijnen de sfeer naar ongekende hoogten tillen, terwijl gasten genieten van gerechten van de BBQ, een kleurrijke cocktailbar, popcorn en een springkussen voor de jongsten. Bovendien kunnen gasten zich verheugen op ouderwetse prijzen die de spanning en opwinding van de avond verder zullen verhogen.

Het jubileumfeest begint om 14.00 uur voor genodigden, maar vanaf 16.00 uur zullen de deuren wijd openstaan voor iedereen die zich wil aansluiten bij de viering van deze mijlpaal. Op 2 juni is Grand café Goejje gesloten om met het personeel het 25-jarig jubileum te vieren. De rest van het jaar staan ze weer graag voor jullie klaar.